Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-30@13:35:25 GMT

اگر در این ظرف‌ها غذا بپزید، آلزایمر می‌گیرید

تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۸۶۷۹۰۳

اگر در این ظرف‌ها غذا بپزید، آلزایمر می‌گیرید

آفتاب‌‌نیوز :

مریم نواب زاده اظهار کرد: در دنیای پر تنوع ظروف پخت و پز همواره این سوال مطرح است که تهیه غذا در چه ظرفی مناسب است و آیا در حقیقت پخت و پز در ظرف خاص تأثیری بر تأمین بخشی از املاح مورد نیاز بدن دارد یا راز استفاده گذشتگان از ظروف مسی چیست؟.

وی تصریح کرد: استفاده از ظروف آلومینیومی، مقادیر زیادی از این ماده را در هر وعده غذایی وارد بدن می‌کند؛ افزایش نامطلوب میزان آلومینیوم در رژیم غذایی سبب بروز اختلال در سیستم عصبی، کم‌خونی، افزایش خطر ابتلا به آلزایمرو اختلال در متابولیسم استخوان، مسمومیت کلیه، کبد و التهاب مفاصل می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نواب زاده اظهار کرد: با داغ شدن ظروف آلومینیوم مقدار زیادی از این ماده در داخل غذا آزاد می‌شود؛ بنابراین پخت و پز زیاد در این ظروف سبب افزایش آلومینیوم خون در افزایش ریسک بیماری آلزایمر می‌شود.

وی با بیان اینکه مس گرما را به خوبی هدایت می‌کند و می‌تواند به راحتی با آن دمای پخت و پز را کنترل کرد، افزود: با استفاده از حرارت کم تا متوسط می‌توان بهترین نتیجه را از این ظروف گرفت.

نواب زاده گفت: باتوجه به هشدار سازمان غذا و دارو درباره استفاده از ظروف مسی بدون پوشش، باید از خراشیدن این ظروف خودداری کرد؛ چراکه با ساییدن یا خراشیدن این ظروف هنگام شستشو لایه پوششی محافظان از بین می‌رود و در صورت ورود مقادیر زیادی از این فلز به غذا، سبب تهوع، استفراغ و اسهال می‌شود.

این متخصص طب سنتی بیان کرد: بسیار مشاهده می‌شود که به دلیل قیمت ارزان تر سرب برای اندود کردن ظروف مسی از این ماده به جای قلع استفاده می‌شود که این خود خطر مسمومیت با سرب را به شدت افزایش می‌دهد.

وی اظهار کرد: حتی از قاشق‌های مسی با رنگ قرمز برای برداشتن روغن و مواد ترش استفاده نکنید؛ به عنوان مثال قرار دادن یک قاشق مسی در ظروف روغن به دلیل اکسیداسیون می‌توانند مدت ماندگاری روغن را ۸۰ برابر کوتاه کند.

ظروف تفلون از مضرترین نوع ظروف

نواب زاده تصریح کرد: پوشش تفلونی این ظروف از دو لایه آستری و رویه تشکیل شده که رویه آن نچسب است و به دلیل داشتن مواد پلیمری و نوعی پلاستیک، در مقابل حرارت های بسیار بالا به طور نامحسوس می‌سوزد و گازهای سمی ایجاد می‌کند.

وی افزود: حتی اگر تفلون خش دار نشده باشد با داغ شدن زیاد این ظروف غذا سمی ایجاد می‌شود؛ اگرچه در کوتاه مدت عارضه بروز پیدا نمی‌کند اما آثار سوء آن در دراز مدت با علایم مانند سرطان، کوتاهی قد، ضایعات پوستی، کلسترول خون و.. ظاهر می‌شود.

نواب زاده تصریح کرد: با گذشت زمان و در هر بار پخت و پز، یک لایه بسیار نازک در حد میکرون از تفلون به غذا می‌چسبد و رویه آن در چند ماه به تدریج از بین می‌رود و آستری باقی می‌ماند که با ایجاد این حالت، نچسبی تفلون نیز به پایان می‌رسد و پس از مدتی به تدریج از طریق نیز به صورت نامحسوس، وارد غذاها شده و سفیدی آلومینیوم آشکار می‌شود.

این متخصص طب سنتی با بیان اینکه برای سرو غذا ظروف از نوع شیشه‌ای و چینی بهتر هستند، افزود: از ظروف پلاستیکی برای سرو غذا یا نوشیدنی گرم استفاده نشود و همچنین استفاده از ظروف ملامین ساخته شده از مواد اولیه با کیفیت و لعاب سالم و خراشیده شده که لبه‌ها و بدنه آن بدون هر آسیبی هستند برای سرو غذا بدون مانع است.

وی خاطرنشان کرد: در مجموعه بهترین ظروف برای پخت و پز در ابتدا استیل استاندارد، سپس به ترتیب شیشه‌ای نشکن (پیرکس)، سرامیکی با کیفیت و سالم، سفالی لعابدار خوب پخته شده و سنگین است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: سلامت ظروف آلومینیومی نواب زاده پخت و پز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۶۷۹۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند

آفتاب‌‌نیوز :

عوامل خطری که ابتلا به مولتیپل اسکلروزیس را افزایش می‌دهند عبارتند از: 

سن. این بیماری ممکن است در هر سنی اتفاق بیفتد، اما اغلب در افراد بین ۱۵ تا ۶۰ ساله رخ می‌دهد.

جنسیت: زنان در حدود دو برابر احتمال ابتلا به MS را دارند.

سابقه خانوادگی: اگر یکی از والدین یا خواهر و برادر شما MS داشته باشد، شما در معرض خطر ابتلا به بیماری هستید.

برخی از عفونت‌ها ویروس‌ها، از جمله اپشتاین بار، ویروس که مننوکلوئیس عفونی را ایجاد می‌کند خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهند.

آب و هوا: MS در کشور‌های دارای آب و هوای معتدل، از جمله کانادا، شمال ایالات متحده، نیوزیلند، جنوب شرقی استرالیا و اروپا، بسیار رایج است.

سیگار کشیدن: افراد سیگاری خطر بیشتری برای ابتلا به این بیماری را دارند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • چه کنیم آلزایمر نگیریم؟
  • عامل خطر ابتلا به آلزایمر شناسایی شد
  • افزایش ۵۷۶ واحدی شاخص کل بورس
  • تداوم افزایش دمای هوا در سمنان
  • افزایش آمار شهدای غزه به ۳۴۴۸۸ نفر
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • تاثیر ظروف یکبار مصرف بر محیط زیست
  • عکس| تغییر چهره باورنکردنی حسام نواب صفوی
  • ماهی کبابی را با این روش خاص بپزید و لذت ببرید
  • افزایش ۱۰۰ درصدی کشت کلزا در نهاوند