Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارآفرین در حوزه صنایع دستی با اشاره به اینکه موفق شده است ساخت ظروف مسی را در چهارچوب صنعتی و مدرن دنبال کند گفت:در این راستا توانستیم کارگاه را به کارخانه تبدیل کنیم و ۴۳نفر نیرو داریم. ۳۰ تير ۱۳۹۸ - ۱۰:۲۴ اقتصادی کار آفرینی و اشتغال نظرات - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگاراقتصادی خبرگزاری تسنیم، تا یک دهه پیش بازارهای سنتی شهرهای ایران رنگ و بوی دیگری داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نمی‌شد در بازار قدم بزنی و صدای ضرب مسگرها را نشوی. اغلب پیرمردهای لاغر و قد خمیده‌ای که روی ورقه‌های مسی خم شده بودند و با چکشی کوچک پیچ و تابش می‌دادند. مسگری و شغل‌های این‌چنینی موروثی‌اند؛ یعنی اگر از پدر به پسر منتقل شد چراغ حجره روشن می‌ماند و اگر پسر نخواست راه پدر را ادامه دهد حجره می‌شود برنج فروشی.

هنرمندان صنایع دستی در رونق تولید سهیم هستند

به همین خاطر است که مس گری و هنر،صنعت‌هایی مانند آن  اغلب در حال نابودی‌اند. نسل جدید، رغبتی به کار در حجره‌های نمور و تاریک ندارد. اگر دنبال تحصیل برود که دیگر محال است کار پدری را قبول کند، اگر به فکر بازار هم باشد ترجیح می‌دهد سراغ شغل آسان‌تری برود.

زحمت زیاد و بازدهی محدود را فقط عشق به کار می‌تواند جبران کند؛ اما چقدر می‌شود به پای عشق ماند و سراغ زندگی نرفت! به همین خاطر است که چند سالی است سازمان‌های مرتبط سعی دارند در برنامه‌ای مشخص برخی صنایع‌دستی را که هم به لحاظ تاریخی و هم هنری ارزشمند هستند، از خطر نابودی و فراموشی نجات دهند. برگزاری کارگاه، ایجاد مشوق‌های تولیدی، برگزاری نمایشگاه‌های فروش صنایع‌دستی در زمره همین فعالیت‌ها هستند؛ اما برای حفظ این هنرها حرکت در مسیر نوآوری و توجه به سازوکار صنعتی شدن هم نمی‌توان نادیده گرفت.

رسول نظریان،کارآفرین در حوزه صنایع دستی و دوستانش از جمله کسانی هستند که توانسته‌اند ساخت ظروف مسی را در چهارچوبی صنعتی و مدرن دنبال کنند.

*از راه‌اندازی کارگاه تا دریافت نشان ملی

نظریان سه سال است که به طور رسمی کار در این حوزه را آغاز کرده است. وی از کارگاهی می‌گوید که حالا تبدیل به کارخانه شده:«از سه سال پیش کار را به صورت رسمی آغاز کردیم. ابتدا کارگاه داشتیم و حالا توانستیم کارخانه راه ­اندازی کنیم. امروز 43 نفر با ما همکاری می­کنند. ما محصولات متنوعی تولید می­کنیم. از پارچ و لیوان تا سینی و ماهیتابه و ...

نظریان در مورد چرایی حرکت به سمت تولید صنعتی ظروف مسی می‌گوید:ما سعی کردیم صنایع دستی، هنر و صنعت را با هم ترکیب کنیم. چون اعتقاد داریم مشتری امروز به دنبال سرعت و دقت زیاد است. صنعت تولید شدن ظروف مسی این امکان را به ما می­دهد که در کنار سرعت تولید، به دقت نیز اهمیت دهیم. البته ما همه طرح­ها را بر اساس طرح­های سنتی انتخاب می­کنیم. امروز ما توانستیم برای تولید محصولاتمان نشان ملی بگیریم. امسال هم سه محصول را برای دریافت نشان ملی معرفی کرده ­ایم.

نظریان در مورد نحوه آشنایی‌اش با صندوق کارآفرینی امید می‌گوید:من از طریق سازمان میراث فرهنگی و صنایع دستی با صندوق آشنا شدم و توانستم به عنوان کارفرما 100 میلیون تومان تسهیلات دریافت کنم که کمک زیادی به ما کرد.

وی در مورد آینده تولیداتشان می‌گوید: ما در نظر داریم در صورت تکمیل بازار داخل نگاه هم به صادرات داشته باشیم و در کنارش تولیداتمان را هم به  لحاظ تعداد و هم به لحاظ تنوع گسترش دهیم.

 انتهای پیام/

 

R1012189/P/S7,82/CT1 واژه های کاربردی مرتبط اشتغال‌زایی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اشتغال زایی اشتغال زایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۷۸۴۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روستاهای زنجان به کارگاه عمرانی تبدیل شده‌اند

مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای اسلامی استانداری زنجان با اشاره به نتایج مثبت پرداخت تسهیلات به دهیاری‌ها گفت: رشد اعتبارات و تجهیز دهیاری‌ها به ماشین‌آلات باعث شد حجم عملیات عمران روستایی در استان به طور قابل توجهی بالا برود و مناطق روستایی استان از این لحاظ به کارگاه عمرانی تبدیل شود.

وجیه‌الله بیگدلی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در زنجان اظهار کرد: سال گذشته بالغ بر دو هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال تسهیلات کم‌بهره برای خرید ماشین‌آلات سبک و سنگین به دهیاری‌های استان اختصاص پیدا کرد.

وی با اشاره به نتایج مثبت پرداخت تسهیلات به دهیاری‌ها گفت: رشد اعتبارات و تجهیز دهیاری‌ها به ماشین‌آلات باعث شد حجم عملیات عمران روستایی در استان به طور قابل توجهی بالا برود و مناطق روستایی استان از این لحاظ به کارگاه عمرانی تبدیل شود.

مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای اسلامی استانداری زنجان تصریح کرد: این تسهیلات در راستای ایجاد درآمد پایدار برای دهیاری‌ها در جهت افزایش سطح خدمت‌رسانی به روستاییان پرداخت شد.

وی با بیان اینکه با تأسیس دهیاری در ۵۲ روستای جدید طی فعالیت دولت سیزدهم، تعداد دهیاری‌های استان به ۷۰۹ مورد رسیده است، اضافه کرد: همچنین ۶۲۵ دهیاری در استان ارتقا پیدا کرد که این موضوع در تخصیص اعتبار و ماشین‌آلات به دهیاری‌ها بسیار مهم است.

بیگدلی گفت: بر اساس نتایج سرشماری سال ۹۵، جمعیت روستایی استان زنجان بالغ بر ۳۴۶ هزار نفر است که این میزان ۳۷ درصد کل جمعیت استان را شامل می‌شود.

کد خبر 748686

دیگر خبرها

  • هنرنمایی زنان عشایر در ۳۰ رشته صنایع دستی
  • اعتراض شماری از مسوولان فنی و کنترل کیفی کارخانه های مواد غذایی
  • توجه به بسته‌بندی صنایع‌دستی در اولویت قرار بگیرد
  • قانون حمایت از صنایع پایین‌دستی نفت خام و میعانات گازی به تولید و اشتغال منجر می‌شود
  • چه زمانی از تیرآهن هاش استفاده کنیم؟
  • صدور مجوز برای تأسیس ۵ کارگاه صنایع‌دستی در آبدانان ایلام
  • تولید بیش از ۸۵ نوع صنایع دستی در فارس
  • آموزش محور اصلی بازاریابی و تجاری‌سازی در صنایع دستی
  • انقلاب صنعتی (قرن هجده و نوزدهم) و پیشرفت‌های فناورانه
  • روستاهای زنجان به کارگاه عمرانی تبدیل شده‌اند