Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-30@10:43:46 GMT

پخت و پز در ظروف مسی قدیمی فاقد لعاب ممنوع

تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۸۳۴۱۸۸

مدیرگروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی گفت: مس سومین ماده معدنی بدن است که برای سلامتی مفید بوده و عنصری ضروری است که در فرآیندهای گوناگون بدن نظیر خون‌سازی و عملکرد سیستم ایمنی، فرآیند متابولیک طبیعی در ارتباط با اسیدهای آمینه و ویتامین‌ها نقش دارد. آفتاب‌‌نیوز : «نسرین علیزاده» در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به این‌که مس داخل بدن تولید نمی‌شود، در ادامه اظهار کرد: مس باید از طریق منابع خارجی وارد بدن شود، رعایت تنوع و تعادل در مصرف منابع غذایی حاوی مس از جمله غذاهای دریایی، جگر، غلات کامل، مغزها، حبوبات، سیب‌زمینی، نخود، گوشت قرمز، قارچ ، نارگیل و سیب برای دریافت کافی آن توصیه می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: علاوه‌بر آن غذاهای حاوی فیبر زیاد و مصرف زیاد روی و آهن نیز می‌تواند جذب مس را کاهش داده و موجب کمبود مس شود.
این مسئول تصریح کرد: مس از یک طرف فلزی پر واکنش است و در مقابل حرارت به راحتی با مواد غذایی واکنش نشان می‌دهد و در طولانی مدت بدن را دچار مسمومیت(باحالت تهوع و استفراغ، اسهال و سردرد) می‌کند و با اختلالاتی در عملکرد کبد، تشکیل گلبول‌های قرمز و عملکرد سیستم ایمنی بدن همراه است.
وی با بیان این‌که یکی از مضرات ظروف مسی اکسید شدن آن‌هاست که بسیار خطرناک است و ظروف مسی قدیمی که لعاب ندارد پخت غذا در آن صحیح نیست، اظهار کرد: مس قرمز به مرور زمان در مجاورت هوا اکسید می‌شود و به سبز خاکستری تغییر رنگ می‌دهد که برای سلامت بسیار مضر است
علیزاده خاطرنشان کرد: استفاده از ظروف مسی در صورتی مجاز است که توسط لایه‌ای از یک فلز دیگر مثل قلع، استیل یا نیکل پوشانده شده باشند و به اصطلاح باید سفید شده باشند تا از ورود مس به غذا جلوگیری کنند، در صورتی که ظروف مسی قلع اندود نشده باشد ورود مس به غذا در طولانی مدت سبب تأثیر نامطلوبی بر احشا و اندام داخلی بدن شده و ذخیره شدن آن در کبد به مرور به از کار افتادن این عضو کمک می‌کند.
وی خاطرنشان کرد: قلع اندود شدن این ظروف باید به‌صورت اصولی و بدون سرب انجام شده باشد در غیر این صورت اگر قلع همراه با سرب باشد آسیب‌های جبران‌ناپذیری به بدن وارد خواهد کرد.
این مقام مسئول تصریح کرد: سرب واردشده در بدن در کبد تجمع کرده و مسمومیت با سرب به مراتب از مسمومیت با مس برای انسان خطرناک‌تر است و در طول زمان موجب آسیب به سیستم عصبی مغز و استخوان‌ها می‌شود و قطعاً کبد قدرت مبارزه با چنین چیزی را نداشته و شخص دچار مرگ تدریجی می‌شود.
این مسئول با بیان این‌که مس بهترین رسانای حرارت و سیار بوده و سریع و یکنواخت داغ می‌شود، گفت: ظروف مسی هنگام استفاده از حرارت کم یا متوسط استفاده شود و برای پخت و پز غذاهایی که ماهیت اسیدی و ترش دارند به‌علت این‌که لایه داخلی ظرف را از میان می‌برند و سبب ورود بیش از اندازه مس به غذا و بدن می‌شود تأکید می‌شود از این ظروف استفاده نشود.
به گفته وی، برای حفظ لایه قلع اندود، در هنگام طبخ غذا از قاشق‌های چوبی استفاه شود و ظروف داغ بلافاصله داخل آب سرد یا فریزر قرار نگیرد و سپس به آهستگی شسته شود.

منبع: آفتاب

کلیدواژه: ظروف مسی پخت و پز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۳۴۱۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(عکس) محتویات عجیب یک صندوق قدیمی در کشتی غرق‌شده

کارشناسان اخیرا موفق به تهیه گزارشی شگفت‌انگیز از یکی از کشتی‌های غرق شده در اواخر قرون وسطی شدند؛ کشتی شگفت‌انگیزی که محتویات درون آن محوریت گزارش شده‌است.

به گزارش خبرآنلاین، ممکن است تا الان حدس زده باشید که کشتی کشف شده، یک کشتی نظامی بوده‌است؛ گل سرسبد جان هانس، پادشاه دانمارکی-نروژی، که گریفین نام داشته‌است.

تیم کارشناسانی که بر روی کشتی نظامی کار می‌کنند از دانشگاه استکهلم و دانشگاه سودرتورن سوئد هستند؛ به گفته این تیم، آثار یافت شده در لاشه کشتی، بینش‌های ارزشمندی را در مورد تکنیک‌ها و استراتژی‌های نظامی آن زمان ارائه می‌دهد.

رولف وارمینگ، باستان شناسی از استکهلم که در بخش دریایی مشغول به کار است، در این خصوص می‌گوید: «کشتی قطعه مهمی از پازل در انقلاب نظامی در دریا در دوره مدرن اولیه است، که در آن تاکتیک‌های اولیه از نبرد تن به تن به آتش سنگین توپخانه دریایی تغییر یافت.»

زره زنجیری

کارشناسان با دقت الوار‌های این لاشه که به خوبی حفظ شده بود را مورد بررسی قرار دادند و دریافتند که بخشی از آن انقلاب شامل طراحی کشتی‌های جنگی بوده‌است. به گفته باستان‌شناسان بخش بزرگی از روبنای کشتی باقی مانده‌است که از جمله آن‌ها می‌توان به بخشی از سکو‌های رزمی مرتفع کشتی اشاره کرد. در میان اکتشافات صورت گرفته، اما شاید مهم‌ترین کشف، یک صندوق سلاح منحصر به فرد حاوی ابزار و مواد مورد استفاده برای ساخت مهمات بود.

محتویات صندوق شامل انواع قالب‌ها و صفحات سربی بود که برای ساخت گلوله‌های سربی در تفنگ‌های دستی استفاده می‌شده‌است. با توجه به جدول زمانی، یکی از اولین تفنگ‌های دستی اختراع شده بوده‌است.

به گفته وارمینگ محتویات صندوق یکی از مهم‌ترین یافته‌ها است. این صندوق یک ابزار مهمات است که احتمالاً متعلق به مزدوران آلمانی است که در زمان غرق شدن در کشتی بودند.

کاوش در این سایت از سال ۲۰۱۳ ادامه دارد و گزارش‌های تحلیلی جدیدی به طور مرتب در حال انتشار است. محققان مشتاق هستند تا در مورد نقش و هدف سربازان حاضر در کشتی و علت آتش سوزی که به نظر می‌رسد کشتی را غرق کرده‌است، اطلاعات بیشتری کسب کنند.

دیگر خبرها

  • عکسی قدیمی هومن حاجی‌عبداالهی ، امیر غفارمنش و محمدرضا علیمردانی : فکر می کردند گذر زمان را حس نمی کنند!
  • نمایش نوزده نقشه قدیمی خلیج فارس در شهر کاریز کیش
  • محله گردی به مقصد محله قدیمی صیقلان رشت
  • تاثیر ظروف یکبار مصرف بر محیط زیست
  • فعالیت یک واحد آلاینده لعاب سازی در اردکان متوقف شد
  • پرچمداران قدیمی ترین مسابقه خودروهای اسپرت جهان (فیلم)
  • (ویدئو) آخرین مهلت تبدیل مجوز‌های کاغذی قدیمی؛ ۱۷ روز دیگر
  • (عکس) محتویات عجیب یک صندوق قدیمی در کشتی غرق‌شده
  • نمایشگاه عکس‌های قدیمی سنندج افتتاح شد
  • چند حقیقت شگفت انگیز درباره کشور هند و فرهنگ مردم آن